Spletni tečaj

Samomasaža notranjih organov za podporo ženski cikličnosti

Si opazila, kako se tvoj nivo energije, tvoje počutje in motivacija tekom cikla spreminjajo?

Te obremenjujejo težka obdobja PMS-ja in si glede tega resnično želiš nekaj spremeniti, vendar ne veš, kako in kje začeti?

Imaš težave z libidom ali mogoče celo z zanositvijo ter si poskusila že mnogo terapij, a želenega rezultata ni?

Te povsem razumem. Zakaj? Ker sem šla sama čez podobno izkušnjo.

O meni in moji zgodbi si lahko prebereš tukaj.

Vendar te na tem mestu opozarjam, da tudi ta pristop ni čarobna paličica, ki bi čudežno odpravila vse težave. Najpomembnejše je seveda delo na sebi, različne tehnike pa so nam le opora in pomoč na poti iskanja svoje esence. Verjamem pa, da se da z iskreno željo dela na sebi, z iskreno željo po ljubezni do samega sebe in s samonegovanjem delati male čudeže, ki jih same znamo najbolj ceniti. Vsaka ženska je namreč zgodba zase.

Dandanes imamo ženske veliko težav s svojim menstrualnim ciklom in to smatramo kot normalno. Sprejele smo, da so težave nova normalnost in z njimi bolj ali manj dobro shajamo. Ob poplavi različnih informacij in pomanjkanju časa tako naše težave potisnemo na obrobje in upamo, da se bodo uredile same od sebe. Vendar ni potrebno, da trpimo. Naše telo nam na ta način sporoča, da nekaj ni v redu in da moramo nekaj spremeniti. Začnimo ga zopet poslušati!

Na tej spletni strani si se znašla, ker iščeš odgovore in se želiš povezati s svojo ženstvenostjo. Ženske smo drugačne od moških, delujemo z drugačno energijo in naše tradicionalne vloge se razlikujejo od moških. Ko delujemo iz svoje primarne ženske energije smo pomirjene same s sabo in izžarevamo notranje zadovoljstvo. To pa dosežemo tako, da se povežemo s svojo notranjo naravo, del katere je tudi menstrualni cikel.

Sodobni način življenja od nas žensk zahteva, da delujemo pretežno v moški energiji in večino časa preživimo v umu.

Posledica tega je, da smo popolnoma ali deloma odklopljene od našega telesa, naše esence in naše ciklične narave. Da lahko delujemo v tem konkurenčnem svetu, potlačimo svojo žensko energijo, s tem pa izgubljamo stik s svojo avtentičnostjo, nežnostjo in ženstvenostjo nasploh.

Čas menstrualne krvavitve je čas globlje povezanosti s seboj in večje moči intuicije.

Čas po koncu krvavitve je čas za več akcije in doseganje zastavljenih ciljev.

Čas ovulacije je čas viška ženstvenosti, magnetičnosti in uspešnega povezovanja z drugimi ljudmi.

Čas pred menstruacijo je čas za zaključevanje stvari in spuščanje vsega, kar nam več ne služi.

Te zanima, kako svoje življenje prilagajati svojemu menstrualnemu ciklu tako, da znaš upravljati z nihanjem energije znotraj cikla, postajaš vedno bolj zadovoljna, sijoča in vitalna ženska, izkoristiš določeno obdobje za uspešno sklepanje novih poslov ali pa za začetek novih projektov?

Bi rada vedela, kako v svoj prid uporabiti počitek? Ker je tudi ta izjemnega pomena!

V delovanje našega menstrualnega cikla je vpletenih veliko notranjih organov, ki med seboj komunicirajo preko hormonov. Njihovo harmonično delovanje nam prinaša tudi balansiran menstrualni cikel in plodnost.

Samomasaža notranjih organov je zato še kako dobrodošla pri balansiranju neravnovesij menstrualnega cikla.

Mnogim ženskam je lastna menstruacija breme. Nekaj tako prirojenega nam je postalo odveč, del naše narave, ki ga zavračamo. Ko bi le poznale moči lastnega cikla, ki nas povezuje z našimi globinami in žensko modrostjo!

Ženska narava je ciklična in se skozi mesec spreminja. Ko začenjamo prepoznavati svojo cikličnost in jo opazovati, lahko ugotovimo, da lahko v skladu z njo povečamo ljubezen do samih sebe. Začenjamo se spoštovati in imeti rade kljub našim nihanjem, saj razumemo in cenimo njihov pomen. Postanemo pretočne in začnemo valovati z življenjem samim. In začnejo se dogajati mali čudeži …

V spletnem tečaju boš vse faze menstrualnega cikla spoznala skozi prizmo letnih časov. Cikličnost je v povezavi z vplivom notranjih organov na njeno ravnovesje predstavljena z vidika taoizma oz. tradicionalne kitajske medicine, katere tradicija sega več tisoč let nazaj.

Maternica je most med fizičnim in duhovnim, je polje kreacije. Omogoča povezovanje z notranjo modrostjo in lastnimi darovi.

Vsak del menstrualnega cikla ima svoj namen.

Ob prazni luni, ob času krvavitve, je naša energija v globini. To je čas za samorefleksijo in počitek. Kot narava pozimi, se naše telo pripravlja na bližajočo se pomlad. Z naraščanjem shranjene energije se narava začne prebujati, podobno pa se dogaja v času po končani krvavitvi. Dvig energije in čas je za nove začetke.

To je obdobje dviga moške energije znotraj naše cikličnosti in nam omogoča več fizične in mentalne aktivnosti.

Višek energije se izrazi v fazi poletja, ko smo znotraj cikla v fazi ovulacije – vse cveti in diši, prav tako ženska na višku svoje cikličnosti in ženstvenosti. Po koncu ovulacije se nivo energije znižuje in prehajamo v fazo jeseni.

To je čas samorefleksije, zaključevanja, opuščanje vsega, kar nam več ne služi.

Čas je, da se zopet povežeš s svojim ženskim ciklom in odkriješ mistične moči za vsakodnevno uporabo.

Kaj je samomasaža notranjih organov in kako ti lahko pomaga pri uravnovešenem menstrualnem ciklu?

Masaža notranjih organov oz. Chi Nei Tsang je terapevtska masaža, katero navadno izvaja za to usposobljen terapevt, vendar se lahko njenih koristi poslužujemo tudi sami s samomasažo.

Masaža notranjih organov deluje neposredno na organe v trebušni votlini in višje na prsnem košu in jih razstruplja ter obnavlja. Ob masaži se rahljajo morebitne zatrdline in vozliči, ki predstavljajo blokade v pretoku energije skozi posamezen organ.

Te zatrdline so posledica zastalih in nepredelanih čustev (e-motion = čustvo je energija v gibanju), preobremenjenosti, stresa, zdravil, toksinov, slabe prehrane, nepravilne drže, na splošno napačnega življenjskega sloga. Ob masaži se ujeta čustva, napetosti in toksini sproščajo v bolj ali manj intenzivnih oblikah. Ker samomasaža ne posega tako globoko v tkiva kot sama masaža pri terapevtu, se večjih stranskih učinkov nimaš kaj bati.

Chi Nei Tsang so stoletja nazaj razvili taoistični modreci. Odkrili so, da predvsem negativna čustva močno vplivajo na zdravje, in ugotovili povezave med čustvi in organi. Tako se je razvila masaža notranjih organov, s katero organom pomagamo pri predelavi ujetih čustev in toksinov.

Samomasaža ne dosega enakih globin organov kot masaža pri terapevtu. Kljub temu pa sama opažam velik napredek posameznice, ki se poslužujejo samomasaže v primerjavi s tistimi, ki pridejo k meni na masažo, same pa se samomasaže ne poslužujejo. Ne podcenjujte moči malih korakov. Redna praksa je tista, ki dela čudeže.

Samo 10 minut na dan za dolgotrajne in vidne rezultate!

Notranje organe lahko masiraš seveda vsak dan dlje časa. Vendar bodiva realni. Dnevi imajo hitro premalo ur, obveznosti ti dihajo za vrat, čas, ki ga nameniš bližnjim … kje naj si vzameš še čas za samomasažo notranjih organov? Čez dan ni časa, zvečer si utrujena.

Razumem, verjemi mi.

Vendar ti iz lastnih izkušenj povem, da se da in je vredno poiskati tistih nekaj minut v dnevu. Naj samomasaža postane tvoja rutina, pavza med delom. Res, tako malo je potrebno.

Ravno zato, ker nam vsem primanjkuje časa, sem v spletnem tečaju sam proces samomasaže časovno optimizirala, tako da z minimalno vloženega časa dosežeš največji učinek. Na delavnici ti bom predala moje ugotovitve, ki sem jih preko učenja o cikličnosti in preko terapevtske masaže notranjih organov dobivala zadnja leta, da te naučim, kako uporabiti ta orodja na dnevni bazi.

S samim menstrualnim ciklom so bolj povezani polni organi (ledvice, jetra, srce, vranica), kljub temu pa boš v spletnem tečaju spoznala samomasažo vseh 10 organov. Ti po taoizmu pripadajo petim elementom, elementi pa vplivajo na karakter letnega časa. Po dva organa sta parna, vsak spada pod določen element oz. določen letni čas. Ko si izčrpana, po porodnem obdobju, ko se pripravljaš na zanositev, ko imaš veliko jeze, ko si znervirana, če so slabe ovulacije, močne/šibke krvavitve, PMS, težave z zanositvijo – za vsako čustvo/stanje lahko masiraš določen organ. Ko je organ šibak, rabi več podpore, ne glede na letni čas.

Kateri organ masirati kateri letni čas, katero uro v dnevu, ob kakšnem neravnovesju? Vse to in še več vas čaka v samem tečaju

Naj ti telo pove, v kateri fazi menstrualnega cikla se nahajaš. Poveži se s svojo notranjo modrostjo!

Ta tečaj je namenjen tebi, ki:

si želiš spoznati svojo cikličnost in s tem bolje spoznati samo sebe

želiš sprejeti svojo cikličnost in spoznati njene skrite mistične moči

želiš povečati in se naučiti negovati svojo žensko energijo

Spletni tečaj ti omogoča, da se podaš na potovanje po svojem menstrualnem ciklu v udobju svojega doma, ob času, ki ti ustreza.

V spletnem tečaju boš spoznala:

Poznati svojo cikličnost in dostopati do njenih mističnih moči, je moč ki nam je bila skozi stoletja odvzeta. Čas je, da zopet zbudiš pristno žensko energijo v sebi in se naučiš taoističnih modrosti v teoriji in praksi.

Dolgotrajni in kronični stres porušita tvoje hormonsko ravnovesje, živčni sistem pa postane nereguliran. Hormonski in živčni sistem sta v našem telesu odgovorna za homeostazo, tj. ravnovesno stanje našega telesa, to pa nam prinaša zdravje. Neravnovesja v telesu pa vplivajo tudi na kvaliteto menstrualnega cikla in plodnost. Z vidika tradicionalne kitajske medicine se pod stresom zelo izčrpava ravno energija ledvic in nadledvične žleze, ki naprej kontrolirata maternico in spolne hormone. Zato je redno samonegovanje pomembno tudi z vidika zdravja in ne le dobrega počutja. Naj samomasaža postane tvoja redna praksa!

Gotovo si že slišala nasvet, da se za zanositev potrebuješ samo sprostiti. Čeprav je ta nasvet zelo banalen in ti lahko gre precej »na živce«, pa je v resnici ravno v sprostitvi ključ do manifestacije želenega. Sprostitev namreč v grobem pomeni korak k regulaciji živčnega sistema, le ta pa komunicira s hormoni.

Spoznaj zakonitosti vseh faz menstrualnega cikla in prednosti uporabe samomasaže notranjih organov! Nauči se, kako se z načinom življenja znotraj vsake faze cikla maksimalno podpreti in kako uporabiti faze menstrualnega cikla za manifestacijo želenega!

Pridruži se mi na edinstvenem spletnem usposabljanju in z minimalnimi spremembami v svoje življenje vnesi harmonijo in ravnovesje. Zacveti v vsej svoji lepoti!

Vrednost teh znanj in prakse je neprecenljiva, saj ti lahko dobesedno spremenijo življenje.

Ker želim, da imajo prav vse ženske možnost dostopa do teh znanj, je dostop do 1h in 40min dolgega posnetka z dodanim pisnim povzetkom v pdf-obliki na voljo samo za 45€!

Dovoli si priti nazaj v stik s svojo žensko esenco in zasijati v vsej svoji lepoti, ker si zaslužiš. Šele takrat, ko si ti napolnjena in ko deluješ v skladu s svojimi naravnimi ritmi, lahko kot ženska živiš svoje polne potenciale in si podpora vsem drugim ljudem v tvojem življenju.

Toplo vabljena na popotovanje vase <3

S TABO BOM MELITA RUPNIK

S tabo bom Melita Rupnik, magistra laboratorijske biomedicine, raziskovalka naravne medicine, certificirana terapevtka Chi Nei Tsang I, II, III terapevtka, terapevtka zdravilne prehrane, certificirana svetovalka dietetike po načelih TKM, certificirana Tao Lifting Woman učiteljica, poznavalka taoističnih in naturopatskih tehnik, predvsem pa kot ženska in mamica dveh fantkov z bogatimi osebnimi izkušnjami.