Ženska cikličnost

Zares je žalostno, da nas o naši ciklični naravi ne učijo v šolah, kot del obveznega programa. Koliko težav moderne ženske bi bilo prihranjenih, če bi se naučile sprejemati svojo ženskost in delovati po načelih svoje ciklične narave.

Včasih imam občutek, da nas namenoma niso učili teh stvari. Namreč ženska cikličnost je naša moč. Je moč, da v življenju kreiramo točno tisto, kar si želimo in da z leti (p)ostajamo vedno bolj mladostne in polne energije.

Ženske smo kot luna. Nihamo iz praznine v polnost in nazaj. Smo kot ritmi letnih časov, skozi katere se prepletajo obdobja mrazu in vročine, sajenja in žetve. Nikoli nismo iste.

Današnja družba težko sprejema to žensko naravo, saj se od nas pričakuje, da smo vsak dan enako ali celo še bolj produktivne kot dan prej, da delamo isto ne glede na to ali krvavimo ali ovuliramo. Tudi same do sebe smo pogosto mačehovske in se obnašamo na moški način. Obnašamo se na način, ki ni podporen za našo ciklično naravo, ampak nas vodi vedno bolj stran od sebe. In tako vedno bolj zbolevamo, saj si ne damo tistega, kar naše telo v določenih fazah cikla najbolj potrebuje.

SPREMINJANJE ENERGIJE ZNOTRAJ MENSTRUALNEGA CIKLA

Ko smo v fazi krvavitve, je nivo naše energije najnižji. To je obdobje, ki bi ga lahko primerjala z zimo. Vsa energija je shranjena v globini, znotraj semena. Zato je takrat idealen čas, da smo čim več same s seboj in počivamo. Ta čas lahko izkoristimo tudi za posaditev semena za nove kreacije v življenju.

Ko gre krvavitev proti koncu, se naša energija počasi prebuja, tako kot v času pomladi. Sedaj je čas za nove začetke, za povezovanje z drugimi ljudmi in za več aktivnosti v zunanjem svetu.

V času ovulacije je naša energija na višku (če le nismo izgorele). Takrat zacvetimo kot najbolj čudovita in dišeča rožica. Če je naš cikel naravnan na luno, je to čas polne lune in taoisti pravijo, da je ženska v času polne lune najlepša. V tem času se prebudi energija ognja, zato jo lahko uporabimo za manifestacijo želenega, saj smo v tem času največji magnet, da privabimo v svoje življenje tisto, kar si zares želimo.

Teden pred menstrualno krvavitvijo pa energija pada, zato tudi nimamo več toliko moči za delo kot prej. To je čas, ki je primeren za zaključevanje stvari, za spuščanje tistega, kar več ne potrebujemo, da naredimo prostor za nove stvari v našem življenju.

Z vidika taoizma sta ženski menstrualni cikel in plodnost odraz našega fizičnega, mentalnega in čustvenega stanja.

Kadar je pretok energije skozi organe ustrezen, ko so čustva zbalansirana, ko je um miren in ko uspešno valovimo skozi vse faze cikla in se ne upiramo temu procesu nihanja, potem je naš menstrualni cikel urejen.

V tem modernem svetu pa se zelo hitro zgodi, da nas način življenja hitro vrže iz ravnovesja. Na nas je, da najdemo načine kako iti skozi življenje na način, da ohranjamo svojo žensko esenco in naše zdravje skozi vsa obdobja življenja.

SODELOVANJE S SVOJO ŽENSKO NARAVO

Idealno bi bilo, da bi čisto vsaka ženska redno spremljala svoj menstrualni cikel, saj nam le ta prinaša pomembne informacije o stanju znotraj našega telesa. Prav tako pa lahko vsak odmik od normale opazimo dosti hitreje, kot če cikla ne spremljamo.

Taoistične modrosti ženske cikličnosti spoznavamo tudi na rednih mesečnih srečanjih, o katerih lahko več prebereš tukaj.

Na srečanjih se učimo kako spremljati svoj cikel, kako prepoznavati neravnovesja, kako se povezovati z organi, kako odpirati energijske kanale, kako si prilagajati prakse in prehrano glede na različne faze znotraj cikla, kako negovati svoje ženske zaklade in se povezovati z naravnimi cikli in še marsikaj.

KRISTALI

Ena izmed možnosti za podporo ženski energiji, pa so tudi kristali, ki negujejo mehkobo, nežnost in milino znotraj nas – vse kvalitete, ki so resnično bistvo naše ženske narave.

Žensko lahko podprejo v najstniškem obdobju, pri težavah z menstruacijo in pri nihanju razpoloženja, ženskam v rodnem obdobju kristali pomagajo pri težavah z neplodnostjo, boleznih rodil in v času nosečnosti ter poporodnega obdobja, v zrelih letih pa pri izzivih z menopavzo.

Mesečev (lunin) kamen vpliva na hipofizo, zato ima vpliv na čisto vse hormone v telesu. Pomaga pri težavah z zanositvijo in lajša porodne bolečine. Lunin kamen poskrbi, da do organov pride ravno pravšnja količina hormonov. Izjemen je pri lajšanju težav z nihanjem razpoloženja tako v PMS obdobju, kot tudi v obdobju menopavze.

Mesečev kamen je znan kot najmogočnejši kamen za ženske, saj nas vodi do najbolj prefinjenih, najglobljih plasti naše ženstvenosti ter nam jih pomaga sprejeti.

Roževec (kamen ljubezni) krepi dobre odnose in simbolizira plodnost. Prinaša nam več mehkobe in nežnosti, stran pa odplavlja strah in ljubosumje.

Ametist (kamen duhovnosti) krepi čustveno inteligenco, umirja stres, uravnoveša čustva in nam odpira vrata duhovnega sveta.

Več o orgonitni piramidi za ŽENSKO MOČ, pa lahko prebereš tukaj.

Ti je članek všeč?

Deli na Facebook
Deli na Linkedin
Email

Leave a comment