Pri svojih 20tih letih sem se kot mlada ženska soočala s težavami z menstruacijo. Zaradi spleta okoliščin kar nekaj časa nisem imela menstruacije, kot rešitev pa so mi bile ponujene tablete za sprožitev menstruacije. 

Ultrazvok jajčnikov je namreč pokazal, da so jajčniki zelo slabo aktivni. Zdravila sem jemala mesec dni in menstruacija se je zopet pojavila, a ko sem prenehala z jemanjem zdravil, menstruacije spet ni bilo od nikoder.

Takrat sem se odločila za naravno uravnavanje menstruacije, kar mi je skozi leta tudi uspevalo. Menstruacija sicer takrat še ni bila redna, a je bila sprememba skozi leta opazna. 

Ko je prišla želja po otroku, se je le-ta zelo kmalu tudi uresničila. Zelo sem se veselila svojega prvorojenca in bila hvaležna, da sem kljub težavam z jajčniki izpred nekaj let uspela svoje telo povrniti v stanje, v katerem je bilo sposobno zanositi in donositi zdravega otroka, saj danes marsikomu to ni dano.

Spomnim se časa, ko sem bila od vsega skupaj včasih že tako utrujena, da sem že po kosilu čakala, kdaj bo čas za spanje. S pravo hrano in podpornimi tehnikami mi je uspelo, da sem dvignila svojo energijo in imela dovolj moči za vsakodnevne obveznosti in kasneje tudi za svoje delo. 

Raziskovanje taoizma mi je ponudilo novo možnost delovanja na mojih nestabilnih čustvih. Praksa zdravilnih zvokov in masaža notranjih organov (v katerih so z vidika taoizma ujeta tudi čustva), sta mi pomagali, da sem postopoma sproščala zastala čustva in občutke ter dosegla čustveno ravnovesje. 

Ko si neprestano v občutkih melanholije, otožnosti in depresije, je zelo težko na svet gledati skozi pozitivna očala. 

Sama sem se morala tega ponovno naučiti in danes lahko s ponosom rečem, da mi je uspelo postati zopet srečna in zadovoljna ženska in mamica.

Kot Juicy Woman učiteljica sem se naučila tehnik, ki so me zopet vrnile v mojo žensko energijo. Naučila sem se sodelovati s svojim menstrualnim ciklom in si svoje življenje prilagajati svojemu ciklu na način, da sem se skozi mesece vedno bolj krepila in na nek način tudi zdravila.

Sodelovanje z menstrualnim ciklom mi je dalo globljo povezavo s seboj in redno menstrualno krvavitev brez bolečin in PMS-ja. 

Danes vem, kaj vse bi mi bilo prihranjeno, če bi vsa ta znanja in prakse imela na voljo že prej, še preden sem postala mamica, ali pa če bi imela koga, ki bi mi v takratni stiski povedal, kaj naj naredim, da ne bom več takšna psihofizična razvalina.

Ker sem sama prehodila to pot, lahko v globino razumem mamico, ki mesece ali leta po porodu doživlja stisko in ne ve kaj je z njo narobe. Zelo hitro so ji predpisani antidepresivi, češ, da je nekaj narobe v njeni glavi, a v resnici potrebuje samo pravo podporo.

Podporo, ki bo naslavljala njene potrebe, da bo lahko potem res v podporo svojim otrokom in vsem svojim bližnjim.

Tukaj sem tudi zate, da ti pomagam pri tvoji preobrazi v zadovoljno, sijočo in vitalno mamico.

Z ljubeznijo, Melita